|
!~ آخـر 15 موضوع ~!
|
|
|
|
إضغط على
او
لمشاركة اصدقائك! |
|
LinkBack | أدوات الموضوع |
من 5
عدد المصوتين: 0
|
|
|||
كيك سهل | كيك سهل بالصور
كيك سهل | كيك سهل بالصور | كيك بالصور طريقة عمل كيك سهل المقادير: 2 كوب دقيق 1 كوب سكر 5 بيضات ملعقة كبيرة بكنج بودر، نصف كوب سمن أو زيت او زبده ، وتكون 5 معالق او قالب وسط - وفى درجه حراره الغرفه ( حسب الرغبة ) وانا افضل الزبده كتير اطعم واخف وكمان بمساعده البيض المضروب كويس والبيكنج بودر الطازج مش يكون مركون او قديم بيبقى خامل -- بتكون هاشه الكيكه وناعمه نصف ملعقة صغيرة فانيليا ، ماء أو لبن أو عصير برتقال ، (مستحسن) للعجن وانا بعمل لبن بودر نيدو مع البرتقال بتطلع النتيجه هايله عارفه الكيك المصنع بتاع المصانع بيحطوله لبن جاف ومحسنات طعم بيكون زيه كده بشر برتقالة ،، الطريقة: يخلط السكر والسمن والبيض ثم يضاف الدقيق و بكنج البودر والعصير والبشر ويضرب جيدا في اتجاة دائري حتي يمتزج الخليط جيدا مع مراعاة عدم خفق الخليط كثيرا حتي لا يخرج منه الهواء يصب الخليط في صينية مدهونة بالسمن ومرشوشة بالدقيق ثم توضع مباشرة في فرن ساخن وتخبز عند درجة حرارة متوسطة 180 درجة تقريبا وتترك حوالي 40 دقيقة بعد ذلك تخرجيها من الفرن مباشرة وتقلب علي منخل سلك وتترك حتي نبرد عشان تيست ان الكيكه استوت بطرف سكين وشوفى لو خرج عليها عجين يبقى لسه لو نضيفه استوت .. كمان فرضنا لو ان الوش احمر والكيكه لسه مش استوت وده عشان عده عوامل منها الفرن مش تمام او السكر كتر منك شويه او السمن او هى كانت سائله اكتر مش زى منقار الديك وده مسمى لما تخلطى العجين وتطلعى المعلقه من العجين لازم مش تكون سائله او جامده بتعمل شكل بيسموه منقار ولو فرض وحصل انها احمرت ومش استوت تجيبى ورق سيفر وتغطى الكيك هتستوى وهتحميها انها تتحرق طريقة للتزيين : تشيلى الحواف بسكين على خفيف مش تحفى اوى وتكون بارده الكيكه وترشى بمنخل سكر بودر وعليه زره فانيليا وممكن كاكاو بودر برضه او تسيحى شوكولا عندك مثلا فى حمام مائى وعلى الوش وادهنى ولا يهمك ورشه جوز هند ولا حد هياخد باله والف هنا كيك سهل | كيك سهل بالصور | كيك بالصور طريقة عمل كيك سهل -:مواضيع أخرى تفيدك:- ;d; sig | fhgw,v |
|
|